adembescherming

Adembescherming is verplicht als er kans bestaat op het inademen van schadelijke stoffen of als er te weinig zuurstof (minder dan 20%) aanwezig is. Bestaat er kans op het inademen van schadelijke stoffen, dan moet de lucht worden gefilterd door bijvoorbeeld een stofmasker.

welke adembescherming is het best?

Het antwoord op die vraag hangt af van verschillende omstandigheden. Om welk soort vervuiling gaat het? Hoe lang is de drager onder deze omstandigheden aan het werk? Waar is zijn werkplek en welke voorzieningen zijn daar aanwezig? Gelden er grenswaarden voor de stof of stoffen, oftewel: welke concentratie is maximaal toegestaan? Daarom kan de juiste adembescherming op de ene werkplek een eenvoudig wegwerpmasker zijn. Terwijl op de andere werkplek een gezicht bedekkend masker met ademlucht nodig is.

Hieronder vind je een greep uit ons assortiment. Neem gerust contact op voor een goed adviesHalfgelaatsmakers

Het SR 900 halfgelaatsmasker is gemaakt van thermoplastisch elastomeer (TPE) en polypropyleen (PP) en is verkrijgbaar in drie maten, S, M en L. Het masker is uitgerust met twee uitademventielen, die een zeer lage uitademweerstand garanderen. De kleppendeksels met scheidingswanden beschermen het uitademingsmembraan effectief tegen stof en verfnevel. Het materiaal en pigment van het maskerlichaam zijn goedgekeurd door de FDA voor voedingsmiddelen, waardoor het risico op contactallergieën wordt geminimaliseerd. De gemakkelijk verstelbare elastische hoofdharnasbanden van het masker zijn ontworpen als een V-vormige lus en hebben een grote schotelvormige kroonplaat, dat bijdraagt aan een comfortabele en veilige pasvorm.
Het halfmasker SR 900 wordt gebruikt in combinatie met:
• filters uit het Sundström-assortiment. • externe filterhouder SR 905 volgens EN 12083. • de SR 307 of SR 507 persluchtaansluiting die vervolgens dient als een ademhalingsapparaat met continue stroom voor aansluiting op een persluchttoevoer volgens EN 14594: 2005. • de ventilatoreenheid SR 500 / SR 700 en goedgekeurde filters inbegrepen in het Sundström fanassisted ademhalingsbeschermingssysteem conform EN 12942: 1998. Een voorfilterhouder wordt meegeleverd. Het best bewaard in doos SR 230 of opbergdoos SR 339.

Volgelaatsmaskers

Het SR 200 volgelaatsmasker is gemaakt van siliconen en wordt geproduceerd in één maat die op de meeste gezichten past. Het masker is uitgerust met drie inhalatiekleppen en twee uitademkleppen. De ademweerstand is daarom erg laag. De uitademingsklepdeksels met schotten beschermen de kleppen en membranen effectief tegen stof en verfnevel. Het ontwerp en de locatie van de uitademingskleppen verbeteren de beschikbare communicatie. Het materiaal en de pigmenten van het maskerlichaam zijn FDA- en BGA-goedgekeurd voor blootstelling aan materiaal, waardoor het risico op contactallergieën wordt geminimaliseerd. Het gemakkelijk verstelbare elastische hoofdharnas van het masker is bevestigd aan het vizierframe en aan de uitademventielen die, samen met een grote kroonplaat, bijdragen aan een comfortabele en veilige pasvorm. Het bolvormige vizier van het masker is gemaakt van krasbestendig polycarbonaat, dat een groot gezichtsveld biedt. Het masker kan worden gebruikt als filterapparaat in combinatie met filters uit het Sundström-assortiment, of als ademhalingsapparaat met een continue luchtstroom samen met de SR 307 persluchtbevestiging. De SR 200 aangevuld met ademslang SR 550 (PU) of SR 551 (rubber) kan ook worden gebruikt als hoofddop samen met de Sundström ventilatorunit SR 500 of SR 700. Inclusief houder voor voorfilter. De SR 200 volgelaatsmaskers samen met de SR 500 EX-ventilator zijn goedgekeurd voor gebruik in een mogelijk explosieve atmosfeer. Het best bewaard in doos SR 344 of opbergdoos SR 339-1 of SR 339-2.