Met onze schoenen kun je altijd goed uit de voeten.

Voet-, knie- en rugblessures zijn vaak de oorzaak van (langdurig) ziekteverzuim. Met de juiste veiligheidsschoenen kunnen veel van deze klachten beperkt of zelfs voorkomen worden.

Werkschoenen van hoge kwaliteit en met een anatomisch voetbed zorgen dat je de hele dag kunt doorwerken zonder vermoeide voeten of pijnlijke onderrug. Niet iedere schoen is geschikt voor het werk dat je doet. Wanneer je dagelijks veel kilometers loopt heb je een andere schoen nodig dan wanneer je gedurende de dag veel stil staat.

Wij zijn één van de twee geautoriseerde dealers in Nederland van de Jalas Foot Stop Service. Met deze 3D voetscanner kunnen wij in één oogopslag zien welk deel van je voet de meeste belasting draagt. De scanner registreert in slechts enkele minuten de holte van de voet en de afmetingen en drukpunten van de voeten. Zo kunnen we samen op zoek naar de beste oplossing voor je voeten binnen ons uitgebreide assortiment ergonomisch en anatomisch ontworpen schoenen .

Ergonomische inlegzolen

De boog van de voet varieert van persoon tot persoon. Een inlegzool vermindert de druk op de voet en corrigeert snel en flexibel alle misvormingen.

Wij werken alleen met gelecteerde merken die aan (onze) deze eis voldoen.

Onze Merken

Albatros - Blåkläder - Jalas - Puma - U.Power

Nieuwe modellen 2022 - 2023

Jalas 1508 GP - Voor de écht zware omstandigheden

Deze hoge veiligheidsschoen is gemaakt voor de écht zware omstandigheden. Met een extra brede pasvorm, voering van technische fleece en BOA® Fit-systeem voor comfort. Voor de veiligheid voorzien van een FX2 Pro-inlegzool met PORON®XRD® voor schokabsorptie, nitrielrubberen buitenzool voor uitstekende grip op gladde oppervlakken, stabiliserende voetboogsteun voor veilige grip op ladders, inlegzool met perforatiebescherming en een lichtgewicht aluminium veiligheidsneus. Gebruik deze wanneer gewone veiligheidsschoenen niet voldoen.

Hielspoor , een veelvoorkomend probleem

Onder de hiel zit een vetkussen dat werkt als een buffer. In de hiel zit een klein vetkussen omsloten door weefsel om de hiel bij elkaar te houden en maximale demping te geven tijdens het lopen of rennen.
Als het vetkussen wordt ingedrukt als gevolg van zware belasting, zal het vetweefsel opzij schuiven en wordt het dempende effect verminderd. Dit is wat wij noemen hielspoor. Hielspoor kan worden herkend op een röntgenfoto en lijkt op een botuitsteeksel. Het uitsteeksel ontwikkelt zich vaak in combinatie met een ontsteking van de plantaire fascia (bindweefselband onder de voet). Een duidelijk teken van een ingedrukt vetkussen op de heel, zijn barstjes op de achterkant van de hiel.
In het geval van hielspoor is het belangrijk dat de (werk)schoenen de hiel voldoende stabiliteit biedt. Met behulp van een schokdempende inlegzool kan de druk van de hiel gehaald worden.

Voor meer informatie neem bel ons gerust op 023-3690 991  

Corrigerende inlegzolen

Corrigerende inlegzolen fungeren als kussens die schokken dempen en extra ondersteuning bieden voor de voet.

Hielspoorzolen zijn anatomisch gevormde voetkussens van schokdempend materiaal, die kunnen worden gebruikt indien men pijn onder de hiel (hielspoor) en het voorvoergedeelte heeft.
Het voetkussen heeft een boogsteun en dik materiaal aan de binnenkant van de hiel en het voorvoetgedeelte. Dit om pronatie (het naar binnen bewegen van de enkel) te voorkomen. Vaak is dat namelijk de reden van overbelasting.

Bij een doorgezakte voorvoet adviseren wij een voorvoetzool te gebruiken. wanneer de voorvoetboog zakt, raken de zenuwen in de voet bekneld. De zool is voorzien van een voorkussen (pad) die de boog optilt.