Wanneer is gehoorbescherming verplicht?

 • 80 dB(A): Vanaf 80 dB(A) moet u gehoorbescherming aanbieden aan uw werknemers. U moet de noodzaak van gehoorbescherming opnemen in uw RI&E (Risico-Inventarisatie & Evaluatie) en maatregelen treffen om het geluidsniveau te verminderen.
 • 83 dB(A): Bij 83 dB(A) is het geluidsniveau twee keer zo hoog als bij 80 dB(A). In dat geval mag een werknemer maximaal 4 uur per dag zonder gehoorbescherming werken, mits er geen onacceptabel grote kans op gehoorschade is. De overige 8 uur van de dag mag er geen hoog geluidsniveau meer voorkomen.
 • 85 dB(A): Als de dagelijkse dosis gemiddeld hoger is dan 85 dB(A), is uw werknemer verplicht om gehoorbescherming te dragen.

 aNDERE MAATREGELS:

Naast het aanbieden van gehoorbescherming, kunt u als werkgever nog andere maatregelen nemen om gehoorschade te voorkomen: 

 • Technische maatregelen: Investeer in stillere machines en gereedschappen.
 • Organisatorische maatregelen: Beperk de blootstellingsduur aan lawaai door middel van rotatieschema’s.

 • Voorlichting en instructie: Voorzie uw werknemers van voorlichting over de gevaren van lawaai en het correct gebruik van gehoorbescherming.

Door gehoorbeschadiging te voorkomen, beschermt u uw werknemers tegen blijvende gehoorschade en verbetert u de werkomstandigheden.

Bronnen:

 • Arboportaal 

Soorten gehoorbescherming:

Oordopjes;

de simpelste manier van gehoorbescherming. Voor langdurig gebruik het minst geschikt omdat ze druk uitoefenen in het oor kunnen ze voor irritatie zorgen. 

Oorkap:

er zijn diverse soorten oorkappen, van hele simpele tot oorkappen met bluetooth, active noice canceling etc. Oorkappen zijn zeer populair als gehoorbescherming.

Otoplastieken hard

harde otoplastieken worden gemaakt uit Acrylaat (Fotoplast). deze oordoppen geven de beste demping door de dichtheid van het materiaal

Otoplastieken zacht

zachte otoplastieken worden vervaardigd in zacht silicone. Dankzij de flexibiliteit van het materiaal heeft dit type gehoorbescherming een hoog draagcomfort.

Otoplastieken extra zacht

Deze otoplastieken worden gemaakt van een extra zacht materiaal. deze zijn speciaal ontwikkeld voor slaapdoppen.

 

Het Aanmeten van Op Maat Gemaakte Otoplastieken

Bij MVEA Bedrijfskleding begrijpen we dat ieders oren uniek zijn. Daarom bieden we een professioneel aanmeetproces aan om ervoor te zorgen dat uw otoplastieken precies aansluiten op uw behoeften en oren. Onze deskundige medewerkers begeleiden u door een eenvoudige en nauwkeurige procedure om de exacte vorm van uw oren vast te leggen. Vervolgens worden uw otoplastieken op maat gemaakt om een perfecte pasvorm en optimale bescherming te garanderen.

Voordelen van Op Maat Gemaakte Otoplastieken bij MVEA Bedrijfskleding:

 1. Comfortabele Pasvorm: Geen knellende of ongemakkelijke oordopjes meer. Onze otoplastieken zijn ontworpen voor ultiem draagcomfort, zelfs gedurende lange werkdagen.

 2. Effectieve Bescherming: Met een perfecte pasvorm bieden onze otoplastieken superieure bescherming tegen schadelijk geluid, waardoor uw gehoor optimaal beschermd wordt.

 3. Duurzaamheid en Kwaliteit: Gemaakt van hoogwaardige materialen, zijn onze op maat gemaakte otoplastieken duurzaam en ontworpen om lang mee te gaan.

 4. Individuele Oplossingen: Omdat geen twee paar oren hetzelfde zijn, bieden onze op maat gemaakte otoplastieken een individuele en aangepaste oplossing voor elke drager.

Bij MVEA Bedrijfskleding streven we ernaar om uw werkomgeving veiliger en comfortabeler te maken. Met onze op maat gemaakte otoplastieken investeert u niet alleen in gehoorbescherming, maar ook in uw eigen welzijn.

Reinigingsproducten voor otoplastieken

Voor een goede hygiëne van het oor is het van belang om otoplastieken schoon te houden. Regelmatige reiniging verlengt bovendien de levensduur van de gehoorbescherming. voor een kristalhelder geluid is het daarnaast belangrijk om het filterkanaal open te houden. De reinigingsproducten zijn speciaal geschikt voor het onderhoud van gehoorbescherming. 

Maak een afspraak en krijg advies over de juiste gehoorbescherming:

 • Maak een afspraak 
 • Kom langs in onze showroom
 • Doorspreken welke gehoorbescherming voor u geschikt is. 

Indien dit een otoplastiek wordt:

 • Wij controleren uw gehoorgang 
 • We maken een mal van uw gehoorgang, hiermee maakt de fabrikant de otoplastiek. 
 • Zodra deze klaar is bellen wij u op, u kan het komen ophalen of sturen wij het naar u op.