Dit is Blåkläder

Blåkläder is in 1959 opgericht in Zweden en produceert en verkoopt sinds die tijd werkkleding, aanvankelijk eerst op de Zweedse markt. Blåkläder is nu één van Europa’s grootste fabrikanten van zware werkkleding. Blåkläder produceert werkkleding in fabrieken die nauw verbonden zijn met het bedrijf. De productie is in de loop der jaren uitgebreid naar Vietnam in 1992, gevold door Sri Lanka in 2006 en Myanmar in 2018. Blåkläder doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de kledingstukken worden geproduceerd onder omstandigheden die bijdragen aan een rechtvaardig leven voor de werknemers. 

 

MVEA is al jaren trots dealer van Blåkläder. De kleding is van uitstekende kwaliteit en kan in vele branches worden ingezet. Zowel voor heren als voor dames.

Hoge kwaliteit en sterke duurzaamheid

Blåkläder weet dat de belangrijkste parameter voor het verminderen van hun  impact op het klimaat is dat onze werkkleding zo veel en zo lang mogelijk wordt gebruikt. Een kledingstuk van hoge kwaliteit maakt het bovendien mogelijk om het aantal geproduceerde kledingstukken per persoon te verlagen. 

Blåkläder weet ook dat hoge kwaliteit altijd leidt tot een verminderde impact op het klimaat, omdat het het gebruik van transport, grondstoffen en andere hulpbronnen in de productieketen minimaliseert.
Door voor elk kledingstuk voor het juiste materiaal te kiezen, worden de voorwaarden verbeterd waardoor een kledingstuk langer meegaat. Het zorgt voor duurzaamheid en kwaliteit op elk niveau. 

Voor Blåkláder is het belangrijker om kwalitatief goede kleding te maken waarbij slijtvastheid en een lange levensduur iets is om trots op te zijn. Innovatiekracht en nieuwsgierigheid zijn de weg ernaartoe. 

Het belangrijkste duurzaamheidsdoel van Blåkläder is langdurig gebruik. Ze houden zich altijd op de hoogte van de laatste onderzoeken naar duurzame materialen en vezels. Of het nu om een mix van vezels of gloednieuwe materiaalkeuzes gaat. Ze testen voortdurend nieuwe materialen en combinaties die de impact op het klimaat verminderen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Ze kiezen altijd de meest duurzame stoffen en componenten. Dat zorgt voor echte duurzaamheid.

Door voortdurend te streven naar een langere levensduur van een kledingstuk, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Blåkläder werkt voortdurend aan het verbeteren van onze kledingstukken, waaronder het testen van nieuwe versterkingen op belangrijke plaatsen, het aanpassen van ontwerpen en pasvormen en het vinden van optimale vezelmengsels voor maximale duurzaamheid en comfort. Dit is precies waarom de kleding van Blåkläder driedubbele stiknaden heeft.

En daarom biedt Blåkläder levenslange garantie op de stiknaden, omdat ze zeker weten dat minder kledingstukken duurzamer is, zowel nu als in de toekomst.

COMPLETE DAMESCOLLECTIES VOOR ALLE BEROEPSGROEPEN

Hoewel de sector al lang wordt gedomineerd door mannen, is er geen twijfel mogelijk dat vrouwen meer hun weg vinden en recht hebben op dezelfde keuzes met betrekking tot werkkleding. Daarom kunnen we met trots stellen dat we sinds enkele jaren complete damescollecties aanbieden in alle beroepscategorieën. Sterker nog, we hebben zelfs zwangerschapsbroeken.

Het motto van Blåkläder “Real people. Real workwear.” maakt geen onderscheid tussen geslacht en dit komt tot uiting in de ontwikkeling van onze damescollecties de afgelopen jaren. Sinds Blåkläder zich in 2016 richtte op werkkleding voor vrouwen, is deze productcategorie met 200 artikelen gegroeid, voornamelijk door het creëren van nieuwe collecties voor meer beroepsgroepen.

Vandaag bieden we complete damescollecties aan in alle beroepsgroepen. Onze motivatie ligt in de uitdaging om producten te ontwikkelen die het leven veiliger, eenvoudiger en comfortabeler maken voor alle vrouwen tijdens hun dagelijkse werk.

Sinds de start zijn alle kledingstukken ontwikkeld en geproduceerd met behulp van ‘s werelds scherpste experts: de vrouwen die in de branche werken. Het is dankzij deze waardevolle feedback dat Blåkläder deze geweldige kans heeft gehad om te testen, veranderen, testen en opnieuw aan te passen, totdat het kledingstuk perfect was.

 

bekijk onze Blåkläder schoenen, sokken, kleding  en handschoenen >>>