Beschermende kleding bij werkzaamheden met een hoog risico

De vlamvertragende en multinorm-collecties van Blåkläder bieden maximale bescherming voor lassers, elektriciens, industriële vakmensen en andere beroepsgroepen die worden blootgesteld aan elektrische vlambooggevaren, vlammen en hitte, vloeibare chemicaliën en andere extreme werkomgevingen.

Alle kledingstukken zijn gecertificeerd volgens Europese normen en voldoen aan dezelfde hoge kwaliteits- en prestatie-eisen als andere werkkledingcollecties van Blåkläder.

Blåkläder heeft de volgende stap gezet binnen inherent vlamvertragende werkkleding en heeft nieuwe collecties gelanceerd die maximale flexibiliteit, levenslange vlambescherming en onvermoeibare weerstand tegen scheuren combineren.

DRAAG MEERDERE LAGEN VOOR MEER BESCHERMING

Materialen en kleding die getest zijn voor IEC 61482-2 hebben geëvalueerde bescherming tegen de extreme hitte die ontstaat bij een vlamboogongeval. De norm stelt de beschermingsgrens vast om tweedegraads brandwonden te voorkomen. Gebruik de Stoll-curve* als basis voor de evaluatie.

De bescherming zit hem in de vlamvertragende eigenschappen van het kledingstuk en op welk niveau het materiaal de warmte-energie van een boog opneemt (dit wordt aangegeven in cal/cm²). Hoe hoger het vermogen van het materiaal of materiaalcombinatie om de energie te absorberen, hoe hoger de beschermende functie van het kledingstuk.

Een laag-op-laag systeem van ARC-gecertificeerde kledingstukken geeft de drager meer bescherming bij een ongeval. Naast het feit dat elke laag op zich bescherming biedt, is het vooral de lucht tussen elke laag die de belangrijkste barrière vormt voor de thermische energie.

Blåkläder beveelt een 3-laags concept aan met buiten-, tussen- en binnenlaag. Het dichtst bij het lichaam moet vlamvertragende onderkleding worden gedragen om de bescherming tegen hitte te maximaliseren en het risico op brandwonden te verkleinen.

Het is niet mogelijk om theoretisch het verwachte beschermingsniveau van een kledingconcept te berekenen. Elke unieke materiaalcombinatie moet worden getest om een ​​relevante waarde te krijgen. Dit komt omdat zelfs als je de prestaties van elk afzonderlijk materiaal kent, je niet kunt voorspellen welk effect de lucht tussen elke laag zal hebben. Hoe glad, ongelijk, flexibel of stijf de materialen respectievelijk zijn en hoe ze samenwerken is curciaal.

*) Stoll-curve; De relatie tussen thermische energie en tijd, dat is de limiet van een tweedegraads verbranding.

Wilt u meer informatie? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.